Enoria Procleților: Incantație

În 15 aprilie la ora 20.00 la Salonul de Proiecte de pe Calea Moșilor 62-68 voi lua parte la ritualurile Enoriei Procleților cu o incantație către Sara Kali:

“Sfântă Sara Calie, protectoarea tuturor romilor din întreaga lume, mă bucur să vin și să te găsesc aici la Enorie, să-ți spun tot ce am pe suflet și să-ți încredințez necazurile și mângâierile mele.”
MIHAELA DRAGAN & MIHAI LUKACS (RO)
Enoria Procleților îmbrățișează cultul Sfintei Sara Kali, Madona Întunecată, preamărită secole la rând de bărbați dar mai ales de femeile rome pentru a le da tărie și alinare. În cadrul seriei de ritualuri la cerere, Preoteasa Sfintei Sara împreună cu Enoria vor realiza o incantație și Împărăteasa Neagră își va face prezența pentru a proteja și binecuvânta romii de față dar și pe cei de dincolo de mormânt, cei care s-au luptat și au învins leul care răcnește să îi înghită.

Enoria Procleților confruntă și deschide confortul religios prin posibilitatea unui imaginar diferit în care persoanele excluse de Biserica Veche sunt parte importantă din Enorie. În tradiția bunilor creștini, Enoria oferă noi modalități de a fi în lume, ținând cont de necesitatea formei în explorarea lor.

Enoria Procleților imaginează Biserica așa cum încă poate fi, pe baza a ceea ce a fost deja și ceea ce a fost deja pe baza a ceea ce poate deveni și este deja în viața creștinilor procleți.

Invitată specială: Mihaela Dragan
Enoriași fondatori: Paul Dunca + Mihai Lukacs + Ștefan Tiron

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s